Un centenar de nens i nenes de l’Escola La Canonja fan de científics al riu Francolí

Un centenar d’alumnes d’entre nou i deu anys de l’Escola La Canonja han participat aquest dilluns a ‘Científics per un dia’, un taller impartit per Mare Terra Fundació Mediterrània. D’aquesta manera, aquests joves han après a mesurar les característiques físiques, químiques i biològiques del riu Francolí.


 
Abans de començar el taller pròpiament dit, els tècnics ambientals de Mare Terra Fundació Mediterrània han realitzat una xerrada a l’Escola de Natura en la qual han detallat les característiques principals del Francolí. Acabada l’explicació, tècnics, alumnes i professors s’han dirigit al riu i un cop allà ha començat l’acció. Tot i que feia una mica de fred i el sol no es deixava veure gaire, els nens i nenes de l’Escola La Canonja no han dubtat a treure’s les sabates i posar-se les botes d’aigua per entrar al Francolí.

En la primera part del taller s'han pres mesures del riu per tal de determinar el seu cabal. Tot seguit, s'han fet unes analítiques molt senzilles dels paràmetres químics de l’aigua. I, finalment, s’han buscat macroinvertebrats perquè ajuden a determinar el grau de contaminació del riu. Ha estat, en definitiva, una jornada molt interessant i divertida, que ha permès als alumnes gaudir de dos llocs únics com són l’Escola de Natura i el Francolí.
.